Heidi van Noort

Raadslid en commissielid Ruimte en Samenleving, en lid van het campagneteam

Een nieuwe uitdaging! Het afgelopen jaar ben ik actief betrokken geraakt bij GroenLinks PvdA in Hellevoetsluis. Ik volgde al lange tijd de raadsvergaderingen, heb een cursus politiek gedaan en ben door beide dusdanig geïnteresseerd geraakt in deelname in de plaatselijke politiek dat ik mij heb aangesloten bij de partij die mij het meest aanspreekt. Ik vind het spannend om op deze manier actief te kunnen zijn in mijn gemeente, want in de lokale politiek kunnen ideeën vorm krijgen en problemen worden opgelost.

Geboren in Nieuwenhoorn en woonachtig in Hellevoetsluis. Gelukkig getrouwd en 2 volwassen zoons. Ik ben al 22 jaar zzp-er en run een kunstschool voor volwassenen. Wekelijks ontvang ik grote groepen creatieve mensen die bv. komen beeldhouwen, keramieken of schilderen. Ook organiseer ik diverse kunstmarkten en exposities in bv. Tinte en Rockanje en Kunstroute Hellevoetsluis. Ik zet mij in voor onze medemens en verzorg regelmatig belangeloos, een toffe workshop voor bv. basisscholen of woonvormen met bijzondere mensen. Ik vind het fijn om mensen samen te brengen en met elkaar te verbinden.

De natuur en onze groene woonomgeving heeft ook mijn onverdeelde aandacht. Ik doe aan inheems wildzaaien (guerilla gardening) en probeer zo meer biodiversiteit, kleur en bloemenpracht te creëren. Ik denk dat ik bijna elk mooi plekje op Voorne aan Zee ken. Deze plekken zijn uniek, want Voorne aan Zee is een belangrijke groene oase. Hiermee moeten we erg voorzichtig zijn, zodat de verduurzaming van onze samenleving niet resulteert in een volgebouwd wind of zonnepark landschap.

Ik ben kritisch naar de politiek, want zij zijn het die voor ons beslissen en het is dan ook niet meer dan logisch dat keuzes die gemaakt worden in het belang zijn van de inwoners. Betaalbare woningen, ecologisch groenbeheer, gezondheidszorg met gevoel, realistische duurzaamheid, voorzieningen dichtbij, veilige wijken /verkeerssituaties, snelle correcte communicatie van de gemeente naar de inwoners en een goede controle op de besluiten die voor ons genomen worden. Dat vind ik belangrijk.

Hierin ligt mijn ambitie voor de politiek in de nieuwe gemeente. Vertegenwoordiger zijn voor en namens de inwoners. Samen en toch ook met de unieke tradities, gebruiken en wensen van de verschillende kernen. Voor een veilig, sociaal, groen en gezond Voorne aan Zee. Voor ons en voor na ons!